Skip to main content

I am back!

Trimis de marcel pe

Dar nu ştiu pentru cât timp. Situaţiuniile sau mai stabilizat un pic, dar trendul involutiv apasă tot mai tare. Sunt foarte obosit, robotic şi fără idei.

Bun. Acuma promisiunile de care nu o să mă ţin. Sper ca să pot intra constant, cam o dată pe săptămână, probabil cu subiecte despre peştani, calculatoare şi... om vedea.

Voi ce mai zâceţi ? Cred că intrăm în acea perioada faină a anului în care nu se prea scrie pe forum.

Nişte poze...


Cel mai bun pretin al meu...


Vişinii şi un copac mai mic de lângă ei, înfloriţi. Acuma nu mai sunt infloriţi, dar acuma o lună erau.


Peştii... în aceeaşi echipă de cel puţin 8 luni. Doar am mai cumpărat un beta prin februarie.Updates

Trimis de marcel pe

În acest weekend mi-a trimis Adita nişte poze şi filmuleţe cu "moţăii", puii de papagali nimfă ce s-au născut şi crescut la mine şi am fost forţat să îi dau în 2013. Cum m-am simţit când i-am revăzut... e greu de descris şi de înţeles.

Nu am mai intrat pe forum şi probabil nu voi mai activa vreodată din patru cauze principale şi anume...

1. Probleme
2. Probleme
3. Probleme
4. Probleme

Probleme şi probleme, de tot felul, care mai de care. Cele mai marcante sunt problemele de sănătate ale părinţilor mei. Astea cauzează alte probleme la rândul lor şi mai există şi alte feluri de probleme. Şi uite aşa trece timpu şi problemele rămân şi vin altele. Devin tot mai obosit şi mai fără vlagă şi când simt că nu mai pot, apar alte probleme, mai acute, ce dau doze suplimentare de adrenalină şi aşa încerc să continui. Am renunţat la cam toate lucrurile şi ambiţiile care, cred eu, definesc un om normal, era cât pe ce să renunţ şi la locul de muncă pentru a face loc la alte probleme. Sunt doar un [del]loser[/del] pion fără nicio perspectivă, doar cu tolba plină de probleme.

La fel cum spunea şi Adita, nu prea mai e activitate pe forum. Dacă nu va mai fi deloc-deloc, probabil îl voi transforma într-un site read-only, ca să rămână martor la ceea ce a fost cândva şi un semn la ceea ce putea deveni. Forumul va rămâne online atâta timp cât nu se întamplă ceva... vor dispărea serviciile de hosting, dezastre naturale, războaie etc.

Joaca Gouramilor

Trimis de marcel pe

Salutări din "scurtcircuit". Adică acea perioadă în care lucrurile de făcut, problemele profesionale şi personale vin în valuri de tsunami şi tot vin şi tot vin şi nu se mai termină. Anul acesta e un pic unic din punctul ăsta de vedere, de obicei, "scurtcircuitele" veneau în anumite perioade şi se terminau după o anumită perioadă limită. De exemplu finalizarea şi predarea unui proiect. În 2014, au fost şi sunt multiple proiecte în acelaşi timp şi perioada de vârf e constantă. Nici nu mai sunt vârfuri, e un platou tibetan, la kilometrii deasupra mării, deşertic, montan, rece, cu vânturi aspre ce se întinde pe luni întregi.

În filmuleţul de mai jos, Gouramii mei... socializează. Par şi sper că se joacă sau se "purică" şi nu ar fi semne de marcarea teritoriului sau a dominanţei. Aşa fac în fiecare zi, în special dimineaţa după ce îşi iau micul dejun.

În acest moment sunt 4 Gourami în acvariu, 2 pe care i-am luat la început şi 2 pe care i-am cumpărat cam acum o lună. Dar, sincer, nu mai ştiu care cine e pentru că seamănă între ei. Unul e mai mic şi acela ştiu sigur că e nou venit, dar a mai crescut şi el şi trebuie să mă uit atent dacă e acelaşi.

În continuare mai e şi perechea de sanitari, una neagră (femela) şi unul galben (masculul). Mai depun din când în când icre ce dispar după câteva ore. Cred că îşi dau seama şi ei ca nu prea sunt şanse să crească puii.

Mai am o femelă Guppy, care e tot de la început, din martie. Rezistă fata în continuare. Din anumite motive pe care sper să le studiez şi remediez la un moment dat, în viitor, Guppy şi Xipho nu rezistă decât câteva săptămâni. Apoi, unul câte unul intră într-un fel de depresie, stau retraşi, nu mai mănâncă şi slăbesc şi sfârşesc. De aceea nu o să mai cumpăr vivipari (Xipho, Guppy, Molly etc) o perioadă.

Mai e un "sanitar" Hoplo care a crescut şi s-a făcut cel mai mare peştan din acvariu. E tot de la început, a avut un partener care nu a rezistat perioadei de ciclare şi în locul lui a venit un "sanitar" Cory, care e cel mai mic peşte din acvariu, chiar dacă a mai crescut şi el un pic.

Mai e şi un melc "măr" sau Ampullaridae. Nu-mi rezistă nici melcii, am avut din aceia mici şi s-au dus toţi. Iar melcii măr nu rezistă decât 2-3 săptămâni. Acesta de acum e o excepţie şi are deja câteva luni în acvariu. Am un filmuleţ cu el, o să pun pe forum.

[youtube][/youtube]

Pregătirea şi depunerea icrelor la scalari

Trimis de marcel pe

Ieri a avut loc a patra rundă de icre, cea mai scurtă rundă... După depunere au devenit foarte violenţi cu ceilalţi, în special cu Gourami şi Hoplo, aşa că le-am stins lumina. După 10 minute, icrele nu au mai fost, dar scalarii tot violenţi erau şi le-am stins lumina pentru câteva ore.

Am reuşit să filmez chiar începutul depunerii de icre. Încă o dată, scalarul negru cu alb e femela şi cel galben e masculul.

Pregătirea pentru depunere...
[youtube][/youtube]

Depunerea...
[youtube][/youtube]

Scalarii cu icre si puiet, runda a treia

Trimis de marcel pe

Yep... ieri, mai spre sfarsitul programului de lucru, vorbeam cu un coleg ca mai am numarat 6 pui din runda a doua. Numarul a scazut mult pentru ca au tot trecut in partea cealalta a acvariului, o fi mancat si parintii lor, examplare slabite si, poate, si absorbiti de filtru. Am stins calculatorul si am mai dat o privire la pestani si... scalarii, in plin process de depunere. Si eu care asteptam sa se termine runda a doua, sa pot curata partea aceea de acvariu si sa mai faca si ei o pauza, sa aiba tot acvariul la dispozitie.

Am o a doua sticla despartitoare, asta e vopsita si ar trebui sa nu se vada unii pe ceilalti. Ma gandesc sa fac etansarea la margini cu bucati de burete, astfel incat sa treaca apa dintr-o parte in alta, dar pestii sa ramana fiecare in jumatatile lor. Apoi, in fiecare saptamana sa mai cumpar cate un melc pana am 3-4 melci mar (din aia mari si galbeni) ca sa mai manance din algele ce au umplut jumatatea cu puiet.

Am si filmat. Si acum am observat cine e mama si cine e tata... cea neagra, respectiv cel galben. Aveam de mai demult banuiala asta, pentru ca cel galben e mai zelos in apararea puilor, la fel cum sunt si masculii de perusi si cei de nimfa. In filmulete se aude un zumzet puternic, nu stiu de ce, pentru ca in realitate nu e asa. De asemenea, pentru cateva fractiuni de secunda, se poate vedea conul cu care depune icrele peshtanca neagra, "chestia" care confirma ca e femela.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Jucării noi: UPS nou, HDD rack, refill test de amoniac, capsator

Trimis de marcel pe

Duminica trecută mi-am comandat un rack intern pentru hard diskuri. Şi pentru a avea transport gratuit, am mai comandat refill de test pentru amoniac pentru apă la peştani şi un capsator nou pentru că (virgulă) capsatoarele sunt una din probleme mele cronice... de la un timp nu mai merg, se înfundă, nu capsează, îndoaie capsele, se rup. Acum am luat unul ce pare mai solid, mai "de firmă", o-m vedea ce poate.

Mi-am dorit un rack de hard disk încă de prin ... 2002, când tocmai făcusem un upgrade la calculator, am luat un hard de 40 GB (încă îl mai am, e în calculator la fratele meu, rezistă eroic). Transferul de date pe atunci era mai complicat şi un rack prindea bine. Refillul de test pentru amoniac e mai mult de umplutură, mai am din ce am cumpărat înainte, din kitul de testare original. Voiam să iau un test pentru mai mulţi parametrii, dar alea sunt mai scumpe şi încă mai am destule şi data de expirare e in martie 2015. A, şi capsatorul.

La penele de curent din noaptea de miercuri-joi am văzut că UPS-ul meu de abia rezistă. Soluţia ar fi schimbarea bateriei, la modelul ăsta e foarte complicat, multe de scos şi de tras din el şi de băgat cu forţa. Am mai schimbat o data bateria (se poate vedea la http://www.papagali.eu/viewtopic.php?id=1362 ), dar cu multă bătaie de cap. Şi am primit recomandări pentru un UPS Socomec, la care cică s-ar schimba mai uşor bateria. Plus că e de putere mai mare, conform prospectului, rezistă aproximativ 20 de minute după ce s-a întrerupt curentu.

UPS-ul a fost a doua comandă, dar a venit primul. Pe când a fost livrata a doua comandă, cu rackul, testul şi capsatorul, am montat deja UPS-ul, de aceea, în poză apare doar cutia. Apropo, e un "resigilat", adică a mai fost cumpărat de cineva înainte şi apoi returnat, de aceea a costat 330 de lei. Cele sigilate costă 370 de lei.UPS-ul conectat:
UPS-ul vechi, la care am două opţiuni... trimis la un punct de colectare pentru reciclare (NU se aruncă pentru ca au baterie cu plumb şi acid) sau să îl dau cuiva. E perfect funcţional, doar are nevoie de o baterie nouă.O să pun poze şi cu montarea rackului HDD:

The Sims 2 Ultimate Edition gratuit şi cu licenţă

Trimis de marcel pe

(Cică) Pentru a promova The Sims 4, cei de la EA ofera gratuit The Sims 2 până la 31 iulie 2014. Io fix de jocuri am timp acuma (în sensu că nu am deloc), dar The Sims 1 e unul din jocurile de acum un secol, din copilăria mea.

Pentru cine vrea să încerce sau să îşi procure The Sims 2 gratuit (până la 31 iulie 2014, cum ar veni):
- se autentifică sau îşi crează cont pe sistemul online Origin de la EA.
- descarcă şi instalează aplicaţia Origin, e un fel de Steam.
- porneşte aplicaţia Origin, click în stânga sus pe Origin apoi pe Redeem Product Code, introduce cuponul I-LOVE-THE-SIMS
- instalează The Sims 2.

L-am încercat pentru vreo 5 minute, la mine se încarcă foarte greu.

Sursa: http://www.guru3d.com/news-story/downla … -free.html

Scalarii cu icre si puiet, runda a doua

Trimis de marcel pe

Săptămâna asta, scalarii au depus a doua rundă de icre, tot pe filtru. După ce au apărut mormolocii, i-au mutat pe o frunză. Acum innoată liberi, dar sunt din ce în ce mai puţini. Nu rezistă, nu ştiu ce se întâmplă. O parametrii apei, temperatura, materialul genetic. Există o posibilitate ca perechea să fie fraţi, i-am luat pe amândoi în acelaşi timp şi aveau aceleaşi dimensiuni.

Cred că ar trebui să nu-i mai las să facă icre, că până nu am condiţiile necesare, degeaba le fac. Numai că încă nu ştiu cum să îi împiedic să mai depună icre fără să îi despart...

De data asta nu am mai folosit maternitatea, ci un geam despărţitor. Pentru o omogenizare cât de cât a apei, filtrul e într-o parte şi i-am pus un furtun pentru a scoate apa în cealalta parte.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

ite-ul ibreOffice a uat-o azna!

Trimis de marcel pe

Am intrat pe site-ul LibreOffice pentru a verifica ceva legat de aplicaţia LibreOffice Base (dacă şi cum se poate lega de SQLite). Numai ca se pare ca sub Firefox, e păpată prima literă la mai multe cuvinte. Sub Chrome merge ok.