Skip to main content

Site-ul concurspapagali va fi retras din 1 iulie 2013

Trimis de marcel pe

Candva prin 2009 au fost incarcate pe concurspapagali ultimele poze. Site-ul concurspapagali e inactiv de mai multi ani din cauza lipsei de timp si de resurse ca sa-l pot dezvolta.

E posibil ca sa-l reiau candva intr-un viitor indepartat. Cam peste 2-3 vieti. Dar in acest moment, codul sursa este unul invechit si ocupa spatiu (nu tocmai mult disponibil) pe care il am la dispozitie. Codul vechi si nesupravegheat e un risc de securitate.

Asa ca daca sunt care doresc sa isi descarce pozele sau sa intre pe el de dragul vremurilor trecute, mai are la dispozitie pana in 1 iulie 2013.

http://www.marcelbeldean.com/concurspapagali/

Migrarea la noul host a fost finalizata

Trimis de marcel pe

Intregul site a fost mutat la o alta firma de webhosting. Am inceput in 6 mai, partea de fisiere si gazduirea a mers repede, dar mutarea domeniul a mai durat ceva, azi am vazut ca s-a finalizat si asta.

Site-ul este acum gazduit in Romania, la o firma cu care mai colaborez si pentru alte site-uri, unul din ele destul de "heavy duty", cu mii de accesari pe ora.

Anul acesta o sa mai fie cel putin doua actiuni "radicale" in site, maine poate o anunt pe prima.

Probleme cu hostingul

Trimis de marcel pe

Forumul are cateva momente (frecvente) in care nu e disponibil. S-a mai intamplat acuma aproximativ o luna, se intampla din nou. Problema de acum este din cauza permisiilor la folderul in care isi tine serverul MySQL fisierele temporare.

Am deschis un ticket la firma de hosting, daca nu rezolva, "zbor" cu forumul in alta parte. Oricum abonamentul e pe sfarsite la ei....

Papagalii mei au devenit bucuresteni

Trimis de marcel pe

Am adus papagalii in Bucuresti si i-am adus lui Fox. Calatoria a fost extrem de stresanta, am vorbit cu Fox si Adita ca sa papagalii sa ramana inca 2-3 zile impreuna, in aceeasi colivie pentru a mai atenua din stress si sa ii mai ajute sa se familiarizeze. Adita urmeaza sa ii primeasca pe 4 din gasca de 6 nimfe. 6 si nu 5 pt ca acum doua saptamani am mai primit un papagal... mai multe detalii mai incolo.

Ii multumesc enorm lui Fox pentru ajutorul acordat in toata operatiunea de relocare a motzailor. I-a primit cu caldura. Cu Adita ne cunoastem de cativa ani. Am speranta ca papagalii au ajuns la case foarte bune. E singurul lucru ce ma ajuta sa trec peste aceste momente.

Sunt in Gara de Nord acum, astept trenul inapoi spre casa.

Îmi dăruiesc papagalii...

Trimis de marcel pe

Decizia am luat-o încă din decembrie, am tot sperat să fac să nu fie aşa, dar încep să nu mai am de ales. Nu mai pot ţine papagali, iar motivele sunt o groază. Şi nu o să zic niciunul.

Intenţia mea e să dăruiesc papagalii cuiva care o să-i îndrăgească şi să aibă grijă de ei tot la fel de mult cum o fac eu. Adiţă va primii puişorii, pe Bubu, pe Sofia şi pe Pufu. Am încercat să o conving să îi ia şi pe părinţii lor, Sally şi Roby, dar a spus că nu poate. Adiţă stă în Bucureşti, eu în Cluj şi aştept o oportunitate de a-i transporta, de preferat cu o maşină. Cu trenul sau cu autocarul, pe lângă eventualele dificultăţi de a stabili transportul, ar fi foarte stresant pentru papagali.

Deci îi mai am de dat Sally şi pe Roby. Sally are, în acest moment 7 ani şi jumătate. Este mai timidă şi mai sfioasă, a fost o mămică formidabilă pentru puişorii ei. De anul trecut de când a depus pe neaşteptate acel ou, nu se simte prea bine, este mai retrasă, este mai somnolentă mai ales atunci când se schimbă vremea şi devine o atmosferă mai ploiasă. Dar are momente în care e voioasă, se joacă, chiţăie şi îl iubeşte pe Roby. În poza de mai jos, Sally este cea albă din colţul din stânga sus. Roby este soţul lui Sally, l-am cumpărat de la magazin în martie 2011 şi are aproximativ 2 ani şi jumătate. Este foarte fricos şi se stresează uşor. Totuşi a făcut progrese mari în privinţa asta, nu mai muşcă aproape deloc (pe vânzător l-a muşcat de i-a lăsat rană pe deget), este mai uşor de prins şi uneori stă 2-3 minute pe umăr. Este cel din colţul din dreapta sus.

Pe Sally şi pe Roby nu o să-i dau până nu reuşesc să mă întâlnesc cu Adiţă. Dacă îi doreşte cineva din Bucureşti, atunci când rezolv cu transportul, o să îi duc pe toţi.

Putem discuta mai multe detalii aici sau pe mail, la marcelbeldean@gmail.com .Este foarte dificil şi... e posibil să mă răzgândesc în orice moment. N-am fost niciodată adeptul deciziilor "ireversibile". În cei 11 ani de când am papagali, am avut momente extraordinare cu ei şi le datorez enorm. Am învăţat multe cu ei, am cunoscut oameni şi mi-am făcut prieteni datorită lor. Chiar şi anumite aptitudini, inclusiv unele job-uri le-am avut datorită lor. Decizia luată nu este din cauza lipsei de timp, ci e un complex de motive.

Sofia si Pufu sunt răi cu noua lor jucărie

Trimis de marcel pe

[youtube][/youtube]

Roby merge să vadă care-i sursa scandalului, Bubu se uită şi el. La final, se uită şi Sally la jucărie, dar de la o distanţă de siguranţă.
[youtube][/youtube]

Din jucăria aceea, interesul lor cel mai mult e pentru o porţiune mică, cea de prindere. S-ar putea să stric jucăria şi să le pun bucăţele mai mici. Adică dintr-o jucărie mare şi înfricoşătoare să fac câteva mai mici şi mai drăguţe pentru ei.

Site-ul marcelbeldean.com: 10 ani!

Trimis de marcel pe

Ieri mergeam din bucătărie în cameră şi în treacăt l-am întrebat pe tata: "Az' îi miercuri, aşa-i?" Şi tata mi-a zis că-i joi. Păi cum joi? A trebuit să mă uit în calendar ca să conving.

De când am terminat şcoala, timpul trece altfel, este o rutină zilnică şi săptămânală, fără prea multe repere. Şi senzaţia e că timpul trece altfel. Brusc m-am trezit ca am 26, imediat 27 de ani. În floarea vârstei, cum ar veni, dar când şi cum o trecut atâta timp şi am împlinit eu anii ăştia, habar n-am. Prima dată când mi-am pus problema că timpul pare să treacă un pic mai repede decât ar fi cazul a fost la sfârşitul lui august 2011. Anul 2011 a fost mai stresant pentru mine până acum. O mulţime de probleme personale şi profesionale ce nu se mai terminau, nopţi nedormite de nelinişte, aproape fără niciun fel de neatenţie la ce se întâmpla pe lângă mine. Şi la un moment dat, şeful de la locul meu de muncă, stătea pe un scaun, după câteva momente de gândire... "A fost fain şi în luna august...". Ha? S-a terminat luna august? Dar când am fost noi în august? Atunci mi-am dat seama cât de rău stau cu noţiunea timpului, cum trec zilele, vin altele numa ca să treacă şi ele. Bun...

Site-ul împlineşte azi 10 ani. Doar voiam să vă zic. A apărut după o perioadă de experimente în care voiam să fac o platformă de enciclopedie. Ideea de site personal mi-a venit cu vreo o săptămână înainte de lansare. Designul şi secţiunile le-am stabilit în cateva ore.

Era un site alb, cu meniu albastru în stânga, undeva sus era o animaţie făcută de mine în flash, un fel de piramidă ce se construia singura. Eram fan Pharaoh, joc lansat în 1999. Şi niste text în care ziceam ce fain site mi-am făcut şi ce planuri am.
După vreo două săptămâni i-am modificat designul în ceva cu galben. Apoi a urmat versiunea a treia, care era cu verde şi albastru, apoi în versiunea a patra am revenit la nuanţe de galben şi portocaliu şi maro. Grafica la versiunea actuala, a cincea, este dupa un template de Drupal, Pixture Reloaded: http://drupal.org/project/pixture_reloaded. Mai multe despre istoricul site-ului aici http://www.marcelbeldean.com/articole/i … eldean-com (articol neactualizat).

Iniţial, site-ul a fost doar static, doar fişiere în HTML. Prima adresa era www.marcelbeldean.go.ro şi era găzduit pe home.ro , un portal care era destul de activ la vremea aceea. Văd că mai există şi azi, dar nu prea pare actualizat. Apoi l-am mutat pe LX.ro, schimbând şi adresa web în www.marcelbeldean.lx.ro şi având primele chestii făcute cu PHP. De aceea l-am şi mutat pe un hosting ce oferea şi suport PHP şi MySQL. Aici au apărut forumul şi site-ul ConcursPapagali (http://www.marcelbeldean.com/concurspapagali/), care a fost primul meu site în PHP. Dar site-ul mergea foarte greu pe lx.ro, au fost foarte multe discuţii pe forumul lor despre asta. Apoi m-am mutat pe 110mb.com , adresa schimbându-se din nou, în marcelbeldean.110mb.com . Au fost restricţii şi la ei, dar mergea bine. Totuşi ceva s-a întâmplat la un moment dat şi nu mai mergea trimisul de emailuri. Ei ziceau că merge, dar nu mergea. Aşa că m-am decis să mă mut din nou.

Gata cu hostingurile gratuite. În 2009 am cumpărat un abonament la http://www.grandbytes.com/ , mi-am luat şi domeniu marcelbeldean.com (deşi după aceea mă gândeam că totuşi era mai bine un altul) şi site-ul rulează la ei de atunci. Merge binişor, n-au fost probleme majore, de fapt nici nu prea au fost probleme. Acuma vreo o luna au fost ceva probleme, dar cred ca au făcut ei ceva upgrade şi acum merge chiar mai bine. Totuşi să nu-i laud prea mult, să nu li se urce la moţ.

Şi cam asta e varianta scurtă a celor 10 ani. Probabil o sa mai revin cu câteva completări, dar trebuie să plec imediat.

Menţiuni speciale şi toată recunoştinţa mea pentru Adiţă, cea mai veche şi mai fidelă membră a forumul de pe site. S-a înscris în 2007, nu ne cunoaştem, nu ne-am întâlnit, dar a rămas mereu activă pe forum, povestind şi încercând să îi ajute pe posesorii de papagali. E clar că îndrăgeşte foarte mult papagalii şi îi place să îi ajute şi pe ceilalţi. Acum o lună mi-a depăşit numărul meu de mesaje de pe forum. Oamenii vin pe forum, unii stau mai mult şi am speranţe că o să rămână, alţii membri mai vechi intră şi mai lasă câte un mesaj din când în când.

La Moţi Ani de 8 Maltie!

Trimis de marcel pe

Taticuţu ficoţ ficoţ ficoţ Roby, făţiolu male Bubu ţi făţiolu pitic Pufu ulează La Moţ Moţ Moţ Ani! ţi multă felicile mamicuţei Sally, ţulioalei Sofia, tutulol moţatelor, peluşelor ţi doamnelor ţi domnişoalelor de pe folum ţi de pe tot globul Pământesc. Ţi... la toată lumea ca ţă nu ţe ţupele nimeni!


Ţulioala Sofia ţi Mamicuţa SallyMoţăii. Sallyca este albă, Pufulache este negru. Ia ziceţi voi ţine ţunt Robycuţu, Bubuţu ţi Sofiuţa...

"Sofia, ajut-o pe mami sa faca un cuib!"

Trimis de marcel pe

Sally si Sofia aranjeaza ceva pe podeaua colivie, Roby ii tot spune lui Bubu sa stea cuminte pentru ca se filmeaza, Pufu mesteca un... puf.

[youtube][/youtube]