Skip to main content

Daca esti spammer, te rog citeste aici.

Trimis de marcel pe

Nu am timp sa dezvolt prea mult, dar...

... De o vreme incoaci observ ca se inregistreaza o serie de utilizatori ce posteaza comentarii cam fara substanta, la postari mai vechi sau mai noi, dar oricum... cam pe langa si in plus. Unii pun diverse linkuri in diverse zone ale profilului (semnatura, locatie etc). In acel moment ii voi considera ca sunt spammeri si le voi sterge contul (impreuna cu mesajele postate) si vor intra intr-o lista unde daca apar, nu vor putea accesa forumul (ban-list).

Cand voi avea timp, voi face un sistem ca cei din acesta lista sa fie raportati in baze de date cu spammeri si vor avea access interzis pe toate forumurile ce verifica aceste baze de date (de exemplu: http://www.stopforumspam.com/ ).

Membrii ce isi demonstreaza bunele intentii de a sta pe forum, pot sa posteze linkuri si anunturi cate vor. ;)

Motivele le voi enunta mai incolo, dar in principiu tin de bun simt si de curatenie pe forum.

Multam pentru intelegere.

Pana cu sange

Trimis de marcel pe

In timpul formarii penelor, tuplpinile lor sunt pline de sange ce aduce "material" pentru formarea penei. Dupa ce penele s-au format, radacina lor se inchide si nu mai lasa sa intre sange, tulpinile devenind goale pe dinauntru. Asta e si unul din motivele pentru care, pana acum "cativa ani" (vreo 2-3 secole) se foloseau pene ca si instrumente de scris... se introducea pana in tuş si se "alimenta" cu ajutorul fenomenului de capilaritate...

Totul este perfect normal, dar daca se rupe o pana cu sange... devine o problema. Penele cu sange sunt ca niste ace de siringa infipte venele pasarii si daca se rupe, trebuie oprita sangerarea urgent. Papagalii sunt mai mici, pierderea unei picaturi de sange este resimitita mult mai tare decat atunci cand oamenii pierd o picatura. Proportia e cu totul alta, oamenii au vreo 4-5 litri de sange, papagalii cateva miligrame.

Sofia ne prezinta o pana cu sange, in formare, pe care o are la marginea aripioarei drepte. Este ca un ciot acum, dar ar trebui ca in 2-3 saptamani sa devina o pana cu care Sofia sa se laude la toti motatii din jurul ei.

Spre rusinea mea, nu stiu prea multe despre anatomia pasarilor si.. poate ar fi bine de stiut una-alta :rolleyes:.

Papagalii si canicula

Trimis de marcel pe

In ultima saptamana... a fost extrem de cald. Aici la Cluj, in sudul tarii si in alte regiuni cred ca si mai si. Si dupa cum pare, toata vara va fi la fel. Ai mei sunt asa mai somnurosi, mananca, isi fac penele, mai discuta una-alta, mai cauta vreo jucarie si apoi somn cam o juma de ora sau o ora.

Cum se simt papagalii vostri cu caldura asta? Ce faceti sa se simta mai bine?

Eu le pun apa sa faca baita, dar se pare ca nu au chef chiar in fiecare zi, mai ci o data la 2-3 zile. Ii las liber pe balcon si mai dupa-amiaza ii bag in colivie si deschid geamul sa se mai aeriseasca. Si incerc sa nu ii agit prea mult, sa zboare prea mult pentru ca atunci corpul lor genereaza si mai multa caldura. Soarele nu bate direct in balcon pentru ca e orientat spre Nord si e mai umbra, dar dupa-amiaza ajunge soarele sa fie reflectat in de geamurile de la blocurile vecine...

Nu am aer conditionat si oricum e exclus din start. Sistemele de aer conditionat afecteaza si organismul uman, la papagali poate fi fatal. "Norocul" papagalilor ar fi ca sistemele de aer conditionat sunt destul de scumpe si nu isi pune toata lumea. In cazul in care devine foarte cald (sa zic, peste 35 de grade), ma gandesc sa iau un ventilator, dar inca nu stiu daca chiar e o solutie buna. Pe langa ca antreneaza praful, creaza si curenti de aer ce nu sunt buni pentru ei...

Papgalii nu au un sistem natural de eliminare a caldurii, pot cel mult sa isi deschida aripile. Papagalii afectati de caldura au ritmul respiratiei mai rapid si se simt obositi si somnolenti. In cazurile mai grave incep sa respire si cu nasul si conform doamnei doctor la care am fost ultima data cu Sally, respiratul rapid cu ciocul deschis arata ca papagalul e la un pas de a face infarct... (in acel moment trebuie luate masuri urgente).

Papam biscuite.... sau il stricam, tot aia e...

Trimis de marcel pe

Sambata seara, le-am dat un biscuite la motzai. E mai bine asa, pentru ca daca il las in colivie, doar il strica si fac multa mizerie si se "ocupa" doar unul sau doi de el. Dar daca il dau eu, mizeria e mai mica si au sansa sa aiba parte toti de el.

Rugamintea mea e sa nu radeti de momentul stanjenitor al lui Sally din minutul 3:55, acuma noa, cred ca a apreciat gresit lungimea cozii ei... :rolleyes:.

[youtube][/youtube]

Miracole miraculoase...

Trimis de marcel pe

Se mai întâmplă şi miracole ce par... incredibile (pleonasm?).

Atenţie, se poate lăsa cu lacrimi...

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]


Vă invit să mai vedeţi şi alte filmuleţe de la această tanti, care pare să-şi dedice o bună parte din viaţă pentru îngrijirea animăluţelor rănite şi la un pas de moarte... http://www.youtube.com/user/AnnieBirdy/

"Necazurile" lui Bubu

Trimis de marcel pe

Bubu a meu pare tare necăjit, şi nu ştiu ce ce... probleme la şcoală cu profii sau colegii? L-o fi părăsit iuby?

Cine ştie limba nimfelor, vă rog să-mi "traduceţi" şi mie de ce e supii Bubuţu..

[youtube][/youtube]

Pufu, ca de obicei, băgător în seamă..

[youtube][/youtube]

Pufu cântă + o mică ceartă

Trimis de marcel pe

Pufu cântă, în timp ce ceilalţi stau relaxaţi şi încearcă să ia un somnic...

[youtube][/youtube]

... la un moment dat, fratele mai mare şi mai matur, Bubu vine şi se ceartă cu Pufu, încercând să-l pună şi pe el să doarmă de amiaz...

[youtube][/youtube]

Botezul puilor

Trimis de marcel pe

Bubu - Cu atitudinea sa de fotomodel, uşor morocănos şi cu fiţe. Toate moţatele să apeleze la el!
Data naşterii: 5 decembrie 2011


Sofia - Având o privire capabilă să scaneze şi să detecteze absolut orice oportunităţi de joacă.
Data naşterii: 6 decembrie 2011


Pufu - Într-o continuă misiune de a fi dulce şi alintat.
Data naşterii: 8 decembrie 2011Alte poze din ziua botezului...

Sofia şi Pufu s-au cam săturat de atâtea poze şi mi-au atacat aparatul foto... Poze făcute de telefonul mobil...